Kinesitherapeutische specialisaties

Maarten, Laura en Sjanneke zijn als kinesitherapeut dé bewegingsexpert bij uitstek.

Er bestaan echter vele specialisaties binnen het domein van de kinesitherapie.

Bij Physio141 kan u terecht voor:

 

Manuele therapie

Dit is een erkende specialisatie binnen de kinesitherapie die zich richt op het doorgedreven onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan het bewegingsapparaat.

Sportkinesitherapie

Deze specialisatie richt zich enerzijds op het behandelen van sportblessures en anderzijds op de preventie ervan. Zowel recreatieve als professionele sporters zijn welkom!

Dry needling

Via deze therapeutische techniek kunnen pijnlijke, gespannen spieren terug ontspannen worden. Dry needling kan gebruikt worden bij de behandeling van verschillende klachten.

Pre- en postoperatieve revalidatie

Je optimaal voorbereiden op en revalideren na een operatieve ingreep, steeds onder deskundige begeleiding? Dat kan bij ons!

Sportgeneeskunde

Pieter werkt als huisarts/sportarts nauw samen met onze praktijk.

 

Onderstaande diensten vinden plaats bij Physio141.

Een afspraak maken kan online, via uw behandelend kinesitherapeut of via het algemene telefoonnummer van Physio141.

 

Inspanningstests (incl. ECG en lactaattest)

Een loop- of fietsproef tot maximale inspanning, waarbij verschillende parameters continu worden gemonitord door de sportarts. Zo wordt niet alleen bekeken of je veilig kan (verder) sporten, maar krijg je ook een goed beeld van je conditie en uithoudingsvermogen. Dat vormt de basis voor een op maat gemaakt trainingsschema.

Duoconsultatie sportarts - kinesitherapeut

Bij onduidelijkheid over de oorzaak van de klachten, of als de revalidatie niet loopt zoals verwacht, kan een gezamenlijk onderzoek door de sportarts en uw behandelend kinesitherapeut tot nieuwe inzichten leiden.

 

Andere sportgeneeskundige onderzoeken en consultaties vinden plaats bij Sinicare. Deze praktijk is gesitueerd op de Sint-Gillisbaan 154a, op 2 minuten rijden van Physio141.

Voor onderstaande diensten kan u een afspraak maken op het rechtstreekse nummer: 03/777.36.00. Vermeld steeds dat u een sportgeneeskundige consultatie wenst en de reden hiervoor.

 

Sportmedische keuring bij een erkend keuringsarts

Een preventieve, medische check-up die elke sporter het best aan het begin en op regelmatige tijdstippen tijdens de sportcarrière laat uitvoeren. Dit onderzoek is belangrijk om veilig (verder) te kunnen sporten en vaak helpt het ook het risico op overbelastingsletsels te minimaliseren.

Sportblessures

Medisch onderzoek en behandeling van sportletsels, ontstaan als gevolg van trauma of overbelasting.

Spirometrie

Longfunctietest bij een waaier aan ademhalingsklachten.

Trainingsbegeleiding

Of je nu jouw sportieve prestaties naar een hoger niveau wil tillen, of gewoon een gezondere levensstijl wil aannemen en je algemene conditie wil verbeteren, bij ons kan je terecht voor professionele begeleiding.