Maarten Van Ranst

Na 5 mooie jaren aan de UGent, studeerde ik in 2012 af als Master of Science in de Revalidatiewetenschappen en Kinesitherapie. Enorm geboeid door het menselijke bewegingsstelsel specialiseerde ik me daarna in de Manuele Therapie via de gelijknamige postgraduaatsopleiding (2013). Hier groeide mijn bijzondere interesse voor de wervelkolom en het kaakgewricht.

Onder het motto “levenslang leren” volgde ik nog diverse andere opleidingen in dit vakgebied:

  • Myofasciale Dry Needling (2013-2015)
  • Mulligan Concept of Manual Therapy (2017)
  • Verschillende opleidingen met als onderwerp temporomandibulaire disfuncties (kaakproblemen), tinnitus (oorsuizen) en hoofdpijn (2015-2021)
  • ...

Ook nu nog blijf ik op regelmatige basis deelnemen aan congressen, symposia en bijscholingen. Allemaal om mijn patiënten optimale zorg te kunnen bieden van de hoogste kwaliteit.

Wat mijn professionele loopbaan betreft, begeleid ik sinds 2012 met veel enthousiasme patiënten naar een optimaal en pijnvrij functioneren in het dagelijkse leven of bij sportactiviteiten.

Daarnaast ben ik sinds 2013 verbonden aan de postgraduaatsopleiding Manuele Therapie van de UGent (eerst als assistent, daarna als docent). Daar geef ik praktijklessen aan reeds afgestudeerde kinesitherapeuten die zich verder willen verdiepen in het domein van de musculoskeletale kinesitherapie. Ook ben ik gastdocent bij The Hive, waar ik les geef over temporomandibulaire disfuncties (kaakproblemen).

De combinatie van werken bij Physio141 en lesgeven is voor mij de ideale afwisseling en werkt in beide richtingen positief: enerzijds blijf ik op de hoogte van nieuwe inzichten en technieken, anderzijds kan ik interessante casussen uit de praktijk gebruiken in mijn lessen.

Ik kijk er naar uit om met u samen te werken en om u te begeleiden bij uw herstel of het nastreven van uw persoonlijke doelen!

 
 

Laura Wyckmans

Al heel mijn leven ben ik een fervent sporter. Helaas bleef ook ik niet gespaard van blessureleed… Toch kwam hier ook iets positiefs uit voort, want daardoor is mijn interesse en passie voor kinesitherapie en (sport)revalidatie ontstaan. Ik wist wat ik wilde doen: mensen ondersteunen in hun herstel en hen terug op een zo hoog mogelijk niveau brengen!

Ik hou van uitdagingen en voortdurend nieuwe dingen bijleren om als therapeut verder te groeien. Om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen in ons vakgebied, volg ik regelmatig bijscholingen en bijkomende opleidingen. Zo specialiseerde ik me na het afstuderen als kinesitherapeut o.a. in de manuele therapie via het gelijknamige postgraduaat aan de UGent.

Ik vind het belangrijk om verworven kennis van opleidingen, bijscholingen én persoonlijke ervaringen in de praktijk te kunnen toepassen. Ik kijk steeds naar het totaalplaatje en werk zo veel mogelijk wetenschappelijk onderbouwd.

Als sportkinesitherapeut ben ik aangesloten bij het Lotto Dstny team (wielrennen). Zo zorg ik voor de nodige ondersteuning van de beloften om hun dromen waar te maken en profrenner te worden. Ik zorg voor de bevoorrading, blessurepreventie en revalidatie van de renners en rensters. Daarnaast maak ik deel uit van de medische staff van Remant Basics Melsele-Beveren (basketbal) en zorg ik ook hier voor de nodige begeleiding tijdens het wedstrijdseizoen.

Elke patiënt, elke blessure is anders en verdient daarom ook een unieke behandeling. Ik vind het enorm boeiend om op zoek te gaan naar de verschillende puzzelstukjes die de oorzaak vormen van een probleem en samen aan een duurzame oplossing te werken!

'It always seems impossible until it's done' (N.M.)

 

 
 

Delphine De Roover

Al vrij snel wist ik dat kinesitherapie dé studierichting voor mij zou worden. De combinatie van het wetenschappelijke, het sportieve en het zorgzame aspect typeren mij als persoon immers perfect.

Het waren vijf leerrijke jaren aan de UGent, die de basis legden voor mijn verdere professionele carrière. Maar de honger naar nieuwe inzichten, kennis en technieken stopte niet en daarom volgde ik onder meer het postgraduaat Manuele Therapie aan de UGent, de opleiding tot myofasciaal therapeut bij Trigger en de interuniversitaire opleiding oedeemtherapie bij Oedema. De goesting om me verder te ontplooien en op die manier nog betere zorg te kunnen bieden, blijft onverminderd aanwezig.

Ik ben gebeten door sport en getriggerd door de mens erachter. Graag ga ik dan ook samen met u op pad om de meest optimale weg te zoeken en samen te timmeren aan het doel dat u voor ogen hebt. Met enkele jaren werkervaring op de teller en een resem bijscholingen achter de hand hoop ik u mee te kunnen begeleiden naar nog heel veel moois.

Met passie, gedrevenheid én een glimlach sta ik steeds voor jullie klaar!

 

 
 

Pieter Van Ranst

Mijn interesse in het menselijke lichaam en het (sport)medische ontstond toen ik aan de Vlaamse Trainersschool de cursus Hoger Redder volgde. Ik hoefde niet langer te twijfelen: Geneeskunde was dé studie voor mij! In 2019 studeerde ik dan af als huisarts aan de Universiteit Gent. Tijdens deze studie volgde ik ook de extra opleiding Sportgeneeskunde en voltooide deze met groot succes in 2017.

De opleiding tot sportarts omvat een uitgebreide waaier aan sport gerelateerde onderwerpen waaronder kwetsuren en blessures, inspanningsfysiologie, maar ook voedingsleer, trainingsleer, sportcardiologie…

In 2019 verdiepte ik me in de echografie van het bewegingsstelsel aan de hand van een zeer interessante en intensieve cursus aan de Universiteit van Antwerpen. De lesgever, prof. dr. Gielen, is een autoriteit in het gebied van de musculoskeletale echografie.

Als voormalig competitiezwemmer kon u me vroeger minstens drie keer per week in het zwembad vinden. Af en toe ging ik ook muur- of rotsklimmen en – één keer per jaar, in de winter – skiën. Hoewel de regelmaat tegenwoordig wat ontbreekt, probeer ik nog steeds aan sport te doen. Zo maak ik soms wel eens een tocht met de koersfiets, of speel ik geregeld een squash- of tennisspelletje.

Mijn focus bij Physio141 ligt geheel op de sportgeneeskunde.
U kan in de praktijk bij mij terecht voor:

  • Inspanningstests op de fiets of op de loopband
  • Duoconsultaties samen met de kinesitherapeut (bij moeilijke of aanslepende klachten)
De andere sportgeneeskundige onderzoeken gaan door bij Sinicare:

  • Sportmedische consultaties (bij sportblessures na een trauma of overbelasting)
  • Longfunctieonderzoeken (spirometrie)
  • Sportmedische keuringen